PlanetJava
Custom Search

java-hadoop-hive-user
[Top] [All Lists]

Re: not able to access Hive web Interface

Subject: Re: not able to access Hive web Interface
Date: Tue, 17 Jul 2012 08:24:58 -0500
The problem is that it is probably looking for these files in HDFS instead
of your local file system. As a workaround, try creating that path on HDFS
and uploading these files there and see if it works. Also, try setting the
fs.default.name property in conf-site.xml to point to your local filesystem
instead of HDFS (file://.....).
PS: You can also directly do this from the hive command line itself.
hive> SET fs.default.name='file://`pwd`
But this would be temporary and limited to your current session.
Hope that helps.
On Tue, Jul 17, 2012 at 7:36 AM, 
<[email protected]> wrote:
>  Hi all :-),
>
> Iam trying to access Hive Web Interface but it fails.
>
> I have this changes in hive-site.xml
>
>
> ************************************************************************************************
> <configuration>
>     <property>
>         <name>hive.hwi.listen.host</name>
>         <value>0.0.0.0</value>
>         <description>This is the host address the Hive Web Interface will
> listen on</description>
>     </property>
>
>     <property>
>         <name>hive.hwi.listen.port</name>
>         <value>9999</value>
>         <description>This is the port the Hive Web Interface will listen
> on</description>
>     </property>
>
>     <property>
>         <name>hive.hwi.war.file</name>
>         <value>/HADOOP/hive/lib/hive-hwi-0.8.1.war</value> /*  (Here is
> the hive directory) */
>         <description>This is the WAR file with the jsp content for Hive
> Web Interface</description>
>     </property>
>
> </configuration>
>
>
>  
> ***********************************************************************************************
>
> And also export the ANT lib like.
>
> export ANT_LIB=/Yogesh/ant-1.8.4/lib
> export PATH=$PATH:$ANT_LIB
>
>
> now when i do run command
>
> hive --service hwi  it results
>
> 12/07/17 18:03:02 INFO hwi.HWIServer: HWI is starting up
> 12/07/17 18:03:02 WARN conf.HiveConf: DEPRECATED: Ignoring
> hive-default.xml found on the CLASSPATH at
> /HADOOP/hive/conf/hive-default.xml
> 12/07/17 18:03:02 FATAL hwi.HWIServer: HWI WAR file not found at
> /HADOOP/hive/lib/hive-hwi-0.8.1.war
>
>
> and if I go for
>
> hive --service hwi --help it results
>
> Usage ANT_LIB=XXXX hive --service hwi
>
>
> Althought if I go to /HADOOP/hive/lib directory I found
>
> 1) hive-hwi-0.8.1.war
> 2) hive-hwi-0.8.1.jar
>
> these files are present there.
>
> what is Iam doing wrong :-( ?
>
> Please help and Suggest
>
> Greetings
> Yogesh Kumar
>
>
>  * Please do not print this email unless it is absolutely necessary. *****
>
> The information contained in this electronic message and any attachments
> to this message are intended for the exclusive use of the addressee(s) and
> may contain proprietary, confidential or privileged information. If you are
> not the intended recipient, you should not disseminate, distribute or copy
> this e-mail. Please notify the sender immediately and destroy all copies of
> this message and any attachments.
>
> WARNING: Computer viruses can be transmitted via email. The recipient
> should check this email and any attachments for the presence of viruses.
> The company accepts no liability for any damage caused by any virus
> transmitted by this email.
>
> www.wipro.com
>
-- 
Swarnim
msgmiddle
<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>
Current Sitemap | © 2012 planetjava | Contact | Privacy Policy